Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.05.2008 13:28 - Сълзи
Автор: fenris Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2314 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 08.05.2008 23:07


Погледна към краката си, имаше вода, но откъде се бе взела? И прииждаше още качи се на тротоара. Улицата се напълни и водата започна да ближе обувките и и на тротоара. Какво ставаше по дяволите. Погледна нагоре. Небето бе направо неестествено синьо. Грееше слънце. А тази вода откъде идваше? Огледа се около нея имаше доста хора, тръгнали вероятно за работа или по някакви задачи. Всички се озъртаха уплашено и гледаха в краката си. Водата беше бистра сякаш извираше от недрата на земята директно, защото това бе центъра на града а не на планината. Една жена бе взела двете си деца, близначета на ръце а те плачеха. Раздираха се от плач. Тя объркано се опитваше да ги успокои. Не се получаваше, защото и тя бе уплашена а децата го усещаха. Една баба уплашено се опитваше да се покачи на един паметник на някакъв борец за свобода, като напразно тракаше с бастуна си по мраморният монумент. А водата бавно се покачваше. По улицата няколко коли се опитваха да си пробият път през водата, скоро хората ги зарязаха излизайки от тях. Трябваше да намери място където да се спаси от това бедствие. Паниката започваше да я обхваща, а забеляза това и при другите хора. Наложи си дихателна техника за овладяване на това чувство, не искаше да се превърне в побъркана обезумяла жертва.
-Дишаааай, дишаааай, не се страхувай, това само ще влоши нещата, сигурно има рационално обяснение.-си говореше на глас тя.
-Да бе рационално обяснение.-промърмори някакъв мъж минаваш покрай нея. Бе събул обувките си и шляпаше бос в тревата на парка. Водата вече бе стигнала до глезените почти. Тя стреснато го изгледа, но продължи мантрата си. Но замисляйки се не виждаше логика. Не валеше дъжд, нямаше приливна вълна, поне не се виждаше такава а и градът не бе на брега на морето. Не беше и близо до голя река. Нямаше никакъв смисъл. А водата бе толкова бистра, че можеше да види свежата трева в парка. Отгоре от време на време се виждаха да плуват някакви хартийки, пластмасови бутилки и други боклуци, явно от обърнати кошчета за боклук или захвърлени от хората. Те придаваха неприятен вид на красивата течност завладяваща бавно но сигурно града. Ами ако продължеше така? Зашляпа по паважа към вкъщи, но с тези токчета трудно се предвижваше. Събу се за да се движи по бързо. обаче къде щеше да отиде. По пътя виждаше изоставени автомобили. Една майка едвам си пробиваше път с една детска количка. Господи какво ставаше. Не беше религиозна, но сега и се искаше да съществува Бог за да и помогне на нея и на всички останали, но първо на нея разбира се. Не знаеше какво да си мисли. Стори и се за момент, че водата спря да се покачва, вече бе стигнала до коленете и. И наистина водата не се покачваше, но се бе образувало течение, което се насочваше към центъра на града. Реши да се прибере в къщи и дано открие някаква информация, какво по-дяволите ставаше. Трябваше да се движи срещу течението а то бавно се усилваше. Успя да завие по една уличка, която беше в ляво от главният път и тук вече натискът не бе толкова голям. След още две преки пълзене се добра до входа на блока и успя да проникне в него. Първите десетина стълби бяха пълни с вода и асансьора не работеше, чуваше се думкането, явно някой бе заседнал в него. Изскочи се бавно по стълбите след нея имаше мокри стъпки, още много такива водеха нагоре. Чуваха се тряскания на врати, даже думата "крадец" май дочу от някъде. Паниката отключваше най-лошото в хората. Стигна на нейният етаж и в този момент нещо профуча точно пред челото и, и се разби в стената отсреща. Тя се дръпна и някакъв младеж профуча преследван от гневна жена с бухалка. Останалите десетина метра до апартамента си измина без повече проблеми. За неин късмет вратата и не бе разбита. Промъкна се вътре. Отиде в банята и завъртя кранчето на банята от там не излезе нищо, чу се само гъргорене и се откъсна само една капка.
-Мамка му, какво става тук по-дяволите.
Отиде и натисна копчето на дистанционното.
Телевизията все още работеше. Навсякъде се въртяха репортажи с директно информация от странното наводнение. За сега бе локализирано само в нейният град, но вече се разливаше и излизаше извън границите като заплашваше да залее цялата страна. Имаше абсурдни обяснения, кое от кое по-странни. Бе намесен дори господ, бяха извадени, някакви стари пророчества отдавна забравени. Други го обясняваха с внезапно възникване на солен извор в центъра на града. Водата беше солена. Твърдеше се, че не е вредна, но не става за пиене. Съветваха хората да се запасят с минерална вода. Тя отиде и погледна в хладилника имаше три бутилки и една по-голяма трилитрова. Това щеше да и стигне за седмица, но при тази жега може би по-малко. Нещо издумка на вратата и я накара стреснато да се извърне. Ударът не се повтори. Тя успокоено се обърна отново към телевизора. Съветваха гражданите да се запасят с продукти и да не изпадат в паника, и да не нападат други хора. Господи те чуваха ли се какво говорят, кой ги слушаше? Чу някакъв вик . Прозорецът и бе отворен. Погледна през него и видя някакъв мъж размазан на земята. Бързо затвори и се дръпна от него. Вчера бе скъсала с приятеля си и бе гледала някакъв филм свързан с потоп и някаква буря. Но кой можеше да предположи, че това ще и се случи днес? Чу някакъв глас, който сякаш и говореше директно, но едвам го долавяше. Помисли, че идва от телевизора и се приближи. Гаджето и я гледаше от там и и говореше нещо. Това бе шантаво, той беше монтьор, не работеше в телевизия. От телевизора изскочи ръката му и я хвана за рамото.
Ела отвори очи:
-Господи миличка уплаших се за теб. Не можех да те събудя а от очите ти сълзите не спираха. Погледни!.-той сочеше към пода.
Имаше два легена и три кофи пълни с вода. Възглавницата и бе прогизнала дюшекът също.
-Плачеш насън от близо седмица след катастрофата.
-Каква катастрофа ние нали се разделихме.-объркано промълви тя.
-Ами да, но аз поисках да те закарам до вас. Блъсна ни един микробус. Ти изхвърча през стъклото и се приземи в реката удряйки главата си в камък под водата.
-Това...не помня, само помня, че имаше навсякъде вода и аз гледах телевизия и....
-Шшшшш миличка сега заспивай, сълзите спряха почини си. После ще ти разкажа всичко и не мисля, че трябва да се разделяме.-той и смигна.
Тя кимна и отново заспа.
Гледаше телевизия, по новините даваха информация за спрялото наводнение.
-след като спря да плаче, странната вода се оттече и сега телефонните връзки се възстановяват, както и водопроводите и канализацията. Ела се усмихна.

 



Тагове:   сълзи,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kleopatrasv - Това е " класика " вече , Маестро !
08.05.2008 13:47
Удивително съвършенство на замисъла!
Неповторимост и оригиналност на идеята !
Незаменима цялостност в обрисуване на действителността!
Оригиналностт във въздействието от тази ситуация!
Увлекателно проследяване на мисълта!
Разкошен емоционален завършек!

Поздрави !
цитирай
2. fenris - благодаря принцесо
08.05.2008 13:53
вече сериозно, не знам как ми дойде , но музата ме обича!:) Благодаря за комплиментите, изчервих се!:)
цитирай
3. krotalka - Истински ме изненада!
08.05.2008 13:55
Много оригинален край!
Толкова живи картини, че наистина повярвах в потопа!

Много усмивки!
цитирай
4. fenris - благодаря кроталче
08.05.2008 14:02
като започнах да го пиша не знаех края самият потоп винаги ме е интригувал, когато започнах да изпипвам детайлите усетих какъв е този потоп!:)
цитирай
5. kleopatrasv - Най оригиналния отговор
08.05.2008 14:04
Наистина те обича " музата "!
цитирай
6. fenris - честно принцесо
08.05.2008 14:08
не знаех как да отговоря, защото самият аз разбрах какво съм написал, като го прочетох! Благодаря ти отново!
цитирай
7. krotalka - Да си я гушкаш и ухажваш тая твоя &...
08.05.2008 14:09
Да си я гушкаш и ухажваш тая твоя "муза", знаеш, че е капризна.
цитирай
8. fenris - обещавам, че
08.05.2008 14:20
ще я пазя и коткам!:)
цитирай
9. viki11 - Хареса ми,
08.05.2008 16:32
Чисти образи, ясно послание, динамизъм. И бръква в сърцето не на последно място.
цитирай
10. fenris - благодаря вики
08.05.2008 16:36
радвам се че посланието ми е било ясно!:) Винаги се опитвам да оставя скрито такова в разказите! Привлича ме необяснимото в човека!:)
цитирай
11. emiema - пфф
08.05.2008 19:00
за миг си помислих, че наистина има потоп, но краят ме зарадва и изненада много. Много е хубаво, чудесен писател си!
цитирай
12. fenris - благодаря ти еми
08.05.2008 22:46
Обичам да изненадвам накрая!:)
цитирай
13. kalbotobg - Стига толкова четки!
09.05.2008 08:22
(не че не го бива :)
цитирай
14. fenris - kalbotobg
09.05.2008 08:27
Няма лошо в четките, макар, че е достатъчно да знам, че го бива!:)))))Благодарско!
цитирай
15. k0606 - Хареса ми!
09.05.2008 09:39
Като по поръчка-вали:)
Поздрави!!!
цитирай
16. fenris - k0606
09.05.2008 09:41
дааа, в един паралелен свят! Благодаря ти!:))))
цитирай
17. enjoy6 - Съдбата си знае работата!
09.05.2008 13:59
Много ме увлече отново приказката ти!
Поздрави!
цитирай
18. fenris - радвам се enjoy6
09.05.2008 14:17
, че ти е харесала! Иначе понякога Вселената не ни дава каквото искаме, а каквото ни трябва!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fenris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1846941
Постинги: 321
Коментари: 5882
Гласове: 30773
Спечели и ти от своя блог!