Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2017 12:50 - Йога и Окултизъм – Връзка между йога и сатана! (Yoga and The Occult - Connection Between Yoga and Satan)
Автор: plamenshopov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12802 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 19.09.2017 10:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Йога и Окултизъм – Връзка между йога и сатана! (Yoga and The Occult Connection Between Yoga and Satan)

image

Когато бях в края на тийнейджърските си години, в началото на двадесетте си години, бях много заинтересована да науча повече за връзката със себе си и да намеря себе си. Исках да разбера за по-дълбоките и по-високи нива на съзнанието, за да мога да се свържа с когото наистина съм. Исках да се свържа с вселената и силата, която държи. Знаех, че е част от това кой съм аз и че чрез тази връзка мога да намеря отговорите на най-големите въпроси в живота: Кой съм аз? Защо съм тук? Защо се родих?

През това време извърших много търсене в източните религии като индуизма, будизма, таоизма и т.н. Научих за медитацията, чакрите, насочване на енергията (channeling), използвах кристали, за да постигна изцеление и настройка в тялото, йога и др. Практикувах всички тези неща редовно с надеждата да достигна до просветление и да стана по-добър човек. Исках много да бъда добър човек и ми се струваше, че това са неща, които ще ми помогнат да го направя.

Бях много отворена за източните религии, докато ги изучавах, защото те бяха точната противоположност на онова, което познавах и вярвах в Бога. Вярвах, че Бог е далечен човек в небето, който погледнал хората и ги съдил строго. В източните религии съществуват много различни богове и се смята, че те всички играят важна роля в живота. Тези религии „предлагат да ви помогнат“ да преодолеете ограниченията на човешкия ум и тяло, за да се приближите до самия статут на бог.

Защото, като познаха Бога (Отец), не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. (Римляни 1:21)

Често прекарвах време в медитация, опитвайки се да "изпразня" ума си. Исках да стигна до това божествено съзнание. След това прекарвах време с моите кристали и скъпоценни камъни, всеки от които имаше определена цел. Понякога задържах скъпоценните камъни, за да размишлявам върху техните качества (като любов или мир) и понякога ги поставях на моите чакри, за да им помогна да донесат в тялото ми хубава и изцелителна енергия. Прекарах много време с кристалите и скъпоценните камъни, за да вложа собствената си енергия в тях и след това да извадя положителната енергия от тях.

След това практикувах различни йога пози, които научих от една книга, и която ме научи всичко за „висшето съзнание“ и индуизма. Исках да събудя ума си, тялото и третото око. Третото око е свързано с един от хиндуистките богове и е портата към вашата по-голяма сила. Обичах да правя йога и дори научих приятеля си за всичко. Чувствах се чудесно, че го правя и си мислех да го направя като част от ежедневието си колкото е възможно по-често.

По едно време дори посещавах будистки храм, за да науча повече за религията, но не исках да бъда обвързана с никоя религия. Радвах се на свободата да избирам и избирам от различни религии, за да мога да намеря най-доброто за мен. Йога се практикуваше в този будистки храм заедно с време за медитация. По това време йога не беше толкова популярна, колкото сега, и не се смяташе само за разтягане, а за форма на медитация и духовна дисциплина.

Да съблечете, според по-предишното си поведение, стария човек, който тлее по измамителните страсти (старото Аз, което е покварено от неговите измамни желания), да се обновите в духа на своя ум,  и да се облечете в новия човек, създаден по образа на Бога в правда и святост на истината (новото Аз, създадено да бъде по образа на Бога в истинска праведност и святост). (Ефесяни 4: 22-24)

Тъй като животът ми се движеше напред и се промени драстично, вече нямах свободно време да медитирам или да прекарвам часове да чета книги за източните религии или да правя магии, които ми харесваха. Оставих много от практиките, но йога беше едно от нещата, за които се държах, защото беше „отпускаща“. И докато нашата култура напредва, йога започва да става все по-популярна, докато стана съвсем лесно да вземете едно DVD за йога и да го пуснете няколко пъти седмично.

Продължих тази практика през годините, дори когато станах християнка. Доколкото разбрах, нямаше „нищо лошо в йога“. Беше полезно за „тялото, ума и душата“ и също се чувстваш добре навсякъде. Отне ми известно време, за да разбера, че аз винаги съм го използвала за духовна практика и че духовността не е съвместима с Единния и Истинският Бог на Вселената. Докато растях в отношенията си с Исус Христос, започнах да осъзнавам, че не мога да се откажа от духовния характер на йога.

Източните религии винаги са били популярни заради претенциите си да достигат по-високи нива на съзнание заедно с екзотичния свят на цветовете, красивите произведения на изкуството, статуите на боговете и положителното чувство, което изглежда да прониква чрез това. Изглежда, че те са в състояние да се преобразят с времето, като дават свобода на хипита през шейсетте, както и здраве и благополучие за хората днес. Какво не е разбрано е, че всяка една от тези религии се основава на духовни принципи, съчетани с много богове и богини или учител, който е като велик лидер и пророк, който се обожава като бог.

Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца, ето що е: да прегледва човек сирачетата и вдовиците в неволята им, и да пази себе си неопетнен от света. (Яков 1:27)

Практики като йога, медитация, насочване на енергия, тай чи, кунг фу, карате, акупунктура, мантри, мандали, рейки и фън шуй са основани на тези духовни учения или принципи, които включват боговете и богините или канализирането на енергия. Всички богове и богини са фалшиви богове, известни като демони. Има само един Бог и Той е Този, Който създаде небесата и земята. Всеки друг "бог" е като Сатана; които искат да придобият сила и контрол върху човечеството.

Канализиране на енергия е вековна окултна практика. Демоните използват енергията като един от начините, по които могат да се движат от място на място. Те използват това енергийно движение, за да се прехвърлят от човек на човек, на човек, който се противопоставя, и т.н. Това е форма на магьосничество и не е практика, която привежда човека в съответствие с Божия Дух. Дори медитацията е форма на движеща се енергия, тъй като се опитвате да преместите енергията си в определена посока, модел на мислене или процес, за да спечелите нещо. Това е магьосничество!

Използването на тези източни духовни практики се сравнява с царството на тъмнината. Това е все също да поканите демоните в своето битие и в живота си. Това може да причини голяма вреда на физическото ви същество, както и на вашето духовно същество. След като вкарате тези практики в живота си, вие също така поканвате тези демонични единици (сили) във вашия дом и вашето семейство. Йога в частност е много опасна, заради инерцията, която е придобила в нашия свят днес, дори в християнската църква.

Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа. (Колосяни 2:8)

Докато растях в отношенията си с Исус Христос разбрах, че йога е една духовна практика, при която се поканват демоните. Това, което не осъзнах беше, че аз бях научена да използвам йога, за да вкарам демоните в моето битие като сатанински ритуали още като дете. По време на една от моите вътрешни изцелителни сесии, които имам седмично, Святият Дух ми разкри как йога се използва в сатанинските ритуали. Всяка специфична йога поза има за цел да отвори духа и душата ви в съответствие с различни божества. Това е канализиране на кундалини дух през гръбнака, който е жизненоважен за вашето тяло.

Духът на кундалини се използва от богинята Шакти в индуизма. Именно тази енергия, която аз исках в тялото си, докато правех серия от специфични йога пози, за да я насоча в себе си, за да мога да примиря себе си със силата на този дух. Нямах съзнателен спомен за тези моменти, докато Святият Дух не ми го разкри, защото по време на изключително травмиращи събития умът на детето има начини да раздроби тези ужасни спомени на места, където съзнателният ум няма достъп до тях. Без тази способност човек никога не може да издържи тази голяма травма и да оцелее, за да функционира нормално.

Има много други хора, които са посветили голяма част от живота си на философията и начина на живот на йога и източната религия, които наскоро са изявили какво им е разкрил Святият Дух. Йога е Ню Ейдж измама (New Age deception), за да приведе невинни хора в съответствие с царството на тъмнината и да канализира демоничните духове в техните същества. То е опасно и има последици извън нашето разбиране.

Ако слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ твоят Бог ще те въздигне над всичките народи на света. (Второзаконие 28:1)

image

Ако сте практикували някакъв вид йога, ви призовавам да отделите време и да се посветите на молитва, като помолите Бога да разкрие Неговата истина. Трябва да представим всичко пред Господ Исус Христос, за да видим нещата от гледна точка, която е много по-висока от нашата. Той е извън времето и пространството и знае всичко и това е мъдростта, която трябва да търсим, за да има яснота и разсъждение в свят, пълен с тъмнина и лъжи.

Бог не мрази никой, който е практикувал или практикува йога. Той обича всеки един човек през каквото и да е минал. Той разбира сърцата и умовете на хората и знае защо избираме да правим нещата, които вършим. Той иска да сме свободни от робството, за да можем да получим още по-дълбоко откровение за Него чрез Духа Му. Само чрез тази свобода ние наистина можем да изпитаме и познаем Божието сърце и Неговата любов към нас. Дяволът иска да открадне това от нас, убеждавайки ни, че неговите тъмни изкуства са наистина здравословни и добри.

Ние сме пред обещаната земя. Ако не искаме да направим крачка с вяра и да се хванем ръката на Този, който ни обича най-много, никога няма да вкусим плодовете, които Той е приготвил там за нас. Не е нужно да слушаме лъжите на света, пълни с празни обещания, за да намерим надежда и мир. Необходимо е само да погледнем към Автора и Усъвършителя на нашата вяра, за да знаем тези неща. Исус Христос е надежда и мир и много повече. Отец Ви ви обича повече, отколкото можете дори да си представите. Направете стъпка с вяра и Той ще ви покаже.

"Блажени онези, които гладуват и жадуват за правда, защото те ще се наситят." (Матей 5:6)

http://www.theothersideofdarkness.com/yoga-occult/
https://www.charismanews.com/opinion/66680-ex-witch-reveals-connection-between-yoga-and-satan-2

Отговор на коментарите:

Някои смятат, че хатха йога е здравословен начин на живот?

Да, има вид на такъв. Аз не само съм я превел тази статия, но и имам дългогодишен опит с йога преди да повярвам и приема Исус Христос като Спасител. Така че, много добре познавам, какви са тези демонични сили, които стоят зад йога упражненията и дишането.

Също много добре познавам мощната изцелителна сила на Исус (и Му благодаря!), който с едно само докосване може да изцели този, който вярва и да му даде нов живот. 

Исус казва в Йоан 6:63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са. 
Божието слово дава живот когато се чете, защото това са живите думи от устата на Бог.

Деяния на апостолите 16 глава, стих 16:31 се казва, когато настана голям трус и основите на тъмницата се поклатиха в която бяха Павел и Сила, началникът на тъмницата пада разтреперан пред Павел и Сила и казва:
Господа, що трябва да сторя, за да се спася? 
А те казаха: Повярвай в Господа, Исуса Христа, и ще се спасиш, ти и домът ти. 

Понякога трябва да стане някакво значително събитие в живота ни, за да стигнем до познанието за Бог – Създателят и Творецът на всичко. Но по-добре е да изпреварим това, да позволим на светлината да дойде в живота ни, истинската светлина, която дойде на света – Исус (Йоан 1:9) и да го приемем като Спасител!

Mолитва за спасение (на глас):
Господи, благодаря Ти за пролятата кръв на кръста за моето изкупление. Аз приемам Твоя Син Исус Христос за мой Спасител. Прости ми всички мои прегрешения. Аз вярвам, че Исус Христос е Божи Син и дойде тук на земята в плът, погина за моите грехове и възкръсна, за да ми даде вечен живот. Благодаря Ти, че ме прие за Твое чадо. Амин!
Молитва за изцеление:
Господи, Ти си казал в Словото, че в Твоите рани ние сме изцелени. Твоето слово е истина. Аз го вярвам и заповядвам с властта която си ми дал, в името на Исус тази болест да напусне. Благодаря Ти Господи за изцелението. Амин!

Благословение!

http://bojieto-slovo.blogspot.bg




Гласувай:
6



1. lexparsy - и моята история на търсене е доста подобна
12.08.2017 16:00
с повечето неща съм съгласен от написаното и се радвам че все повече хора ги разбират!
Иска ми се с малко думи да кажа...
Йога е само една от жертвите на старите учения - наследство от предците...
Когато аз се занимавах с йога (повечето хора знаят само хатха) тези, които наистина разбираха се криеха и не допускаха до себе си всекиго... затова съм благодарен че прочетох някои близки до Източника неща...
После се появиха и "просветителите" и книгописците и кришнарите... и като прочетох едно НОВО тълкование на Бхагават Гита ми се доповръща... честно!
После търсех и Другаде и разбрах и че всички т.н. езотерични науки се ПреТълкувани УМИШЛЕНО погрешно, за да се скрия Херметичното им разбиране... И всичко с алаХристиянско-Демонична насоченост...!!!
Самото Истинско Християнство също е Огромна Жертва... както и Науката, Историята Социологията като цяло, на които продължават да ни "Учат"...
А би трябвало да се усетя навреме още като прочетох като тинейджър Сидхарта на Херман Хесе...

П.П. може да споделим и други неща, но не в блога, но първо кажи защо си plamenshopov а пишеш в женски род? :-)
цитирай
2. tera - Ами защото статията е копирана!
12.08.2017 19:03
Отдолу има линк, затова е в женски род, не е авторско.
А пък на мен тези приказаки за ангели и демони ми идват в повече.
Да си практикуват хората йога, щом им харесва, нищо лошо не виждам.

Най-големият абсурд в човешката история е изтреблението и войните на религиозна основа, защото по този начин се маскират истинските цели - жажда за власт, пари и богатства. Затова се изтребват хората едни други, а религиозният подтекст само им дава псевдоправдание за това! Както и в момента!

цитирай
3. lexparsy - Да tera
12.08.2017 19:46
Извинявам се влизам в разговор в чужд блог, но преценявам че ще е полезно и за автора...
Говори се за по дълбокия контекст на Йога, който наистина е Демонизиран...и то отдавна и от кой ли не и то от Сектанстско-християнски проповедници!!!
Здравословната Хатха Йога няма как защото Здравето ни го демонизират по друг начин... На мене практикуването на Йога много ми е помогнало!
цитирай
4. morskipesni - Много плява
13.08.2017 11:42
Просвещението често сменя своя център- в зависимост КЪДЕ ПО СВЕТА се я явил Велик Учител. Когато човек е подготвен- от която и Книга да чете, всичко ще разбере. Всъщност само, "официалната "наука" си служи със СТАТИСТИЧЕСКИ МЕТОДИ, а те са несъмнено от Лукавия. От написаното се разбира още, че "авторът" е посредствен ученик, който така и няма да намери своя Учител, нито пък би го разбрал.
цитирай
5. plamenshopov - Има само един Творец и Създател - Бог (Отец) и Неговият Син Исус Христос - нашия Спасител!
13.08.2017 14:17
Посланието към Римляните 1:20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
цитирай
6. plamenshopov - А плявата ще изгори в неугасим огън! - Спасението е само чрез Исус Христос!
13.08.2017 14:40
Евангелието на Матей 3:12
Лопатата е в ръката Му, и Той здраво ще очисти гумното Си, и ще събере житото Си (Тези, които Го приеха) в житницата, а плявата (Тези, които не приеха жертвата на кръста и не се покаяха) ще изгори в неугасим огън.

Деяния 4:12
И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.
цитирай
7. plamenshopov - Някои смятат, че хатха йога е здравословен начин на живот?
13.08.2017 15:27
Някои смятат, че хатха йога е здравословен начин на живот. Да, има вид на такъв. Аз не само съм я превел тази статия, но и имам дългогодишен опит с йога преди да повярвам и приема Исус Христос като Спасител. Така че, много добре познавам, какви са тези демонични сили, които стоят зад йога упражненията и дишането.
Също много добре познавам мощната изцелителна сила на Исус (и Му благодаря!), който с едно само докосване може да изцели този, който вярва и да му даде нов живот.
Исус казва в Йоан 6:63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.
Божието слово дава живот когато се чете, защото това са живите думи от устата на Бог.

Деяния на апостолите 16 глава, стих 16:31 се казва, когато настана голям трус и основите на тъмницата се поклатиха в която бяха Павел и Сила и началникът на тъмницата пада разтреперан пред Павел и Сила и каза:
Господа, що трябва да сторя, за да се спася?
А те казаха: Повярвай в Господа, Исуса Христа, и ще се спасиш, ти и домът ти.
Понякога трябва да стане някакво значително събитие в живота ни, за да стигнем до познанието за Бог – Създателят и Творецът на всичко. Но по-добре е да изпреварим това, да позволим на светлината да дойде в живота ни, истинската светлина, която дойде на света – Исус (Йоан 1:9) и да го приемем като Спасител!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: plamenshopov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1822271
Постинги: 220
Коментари: 279
Гласове: 452
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031