Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
21.04.2008 13:14 - 2000 години назад : Весели празници
Автор: fenris Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3858 Коментари: 23 Гласове:
0

Последна промяна: 21.04.2008 13:19


Върнах се 2000 години назад, няма смисъл да ви разправям как, научните термини биха ви отгечили, просто са невероятно сложни, дори аз не ги знам имената на всичките устройства, по-скоро казвам нещо от сорта:
-Я дай онова продълговатото с черевеното връхче, да го сложа в това тъпото с зелената задница!
Така, че няма да ви оттегчавам с терминология. Изобретих една симпатична машинка, която отваря врата към времето има си ограничен обхват. Може да се върне най-назад до началото на човешката цивилизация. Абе важното е , че направих машина на времето. Знаех, че има някакви закони които не трябва да се нрестъпват, примирно да променяш историята и прочее и прочее. Но бях тласкан от чисто човешко любопитство, да се докосна до неща "които не ни е дадено да знаем преди да изтече края на дните", както казва Библията. Религията ми е хоби и винаги ме е занимавал въпросът, коя религия е най-близо до истината имах си предпочитания, но няма да ги излагам тук за да не повлияят на вашата преценка.  Не се опитвам да влияя и на вяратата ви, просто ще ви кажа какво стана тогава. Не посмях да се върна в Началото на дните, защото изпитвах някакъв боязън. Пренесох се няколко седмици преди разпъването и възкръсването на Христос. Любопитен бях как са се развили събитията и каква е истината. Това ме тласна към идеята първият тест да бъде за това време. Аджеба възкръснал ли е тоя човек, и дали в действителност е богочовек или не и как е станало това? Религията се бе опитала да навлезе в живота ми с гръм и трясък, казвайки ми ти ще мислиш така, така е правилно, така е станало, нашата истина е единствената. Престанах да им обръщам внимание. Преземих се горе долу един ден преди проповедтта на планината. Така бях решил. Отидох в близката староприемница и попитах за Исус от Назарет. Кръчмаря, който се казваше Йосия син на Товит ми обясни , че на другия ден щял да проповядва наблизо в онази планина. Посочи ми я за да не мога да я сгреша, то нямаше друга наблизо, но все пак. Беше по-скоро хълм. Сигурно ви е интересно, как се разбрах с него? Ами това беше свързано с пътуването във времето в мозъкът се закодираше информация за езика и нравите на съответното място. Кръчмарят обаче добави още нещо.
-Този Назарянин е странна птица.Речите му са хубави и хората го харесват. Не говори неразбираемо. Жена ми го харесва и ходи да го слуша. Говорел за добрия Бог и други такива работи дето не ги срещам в Закона. Обаче поне се държи добре с обикновените хора а не като свещенниците от Синедриона. -тук той замълча и се огледа уплашено.
В заведението бяхме само аз и още един мъж в ъгъла, някакъв просяк. Кръчмарят го изгледа подозрително, но онзи спеше. Спомних си, че Исус бил говорел в Притчи, така поне се казваше в Евангелията. Казах си, май хванах първата грешка. На сутринта отидох на планината и той започна да говори. Общо взето с подоробности няма да ви занимавам, но речта му беше толкова семпла и проста за разбиране, липсата на всякаква политика или опит за замазване на нещата липсваше. Имаше притчи, но те бяха обяснени и то с някаква забавна ирония. След това стана обяд и хората изгладняха. НЯкакво момче бе донесло два хляба и три риби. За съжаление Исус го дръпна настрани и после започнаха да носят хляб и риба за всеки в пръстенни съдове. Хапнах за първи път яядях нещо подобно, но беше вкусно а и аз бях изгладнял. Изправих се и се опитах да стигна до него но имаше много народ при него. Той лекуваше хората. До тук всичко си беше вярно. Успяваше да ги изцери от всякаква болест, като поставяше ръцете си на болната част на тялото. Може би бях настроен критично и скептично, но исках да знам цялата истина. По едно време той се озърна и каза:
-Тук имам специален гост, ела при мен ти който идваш от времето след това. -Опулих се сега я загазих нищо чудно да вляза и в евангелията в бъдещето. Май не трябваше да идвам, но се подчиних. Изправих се и приближих до него. Сърцето ми думкаше като тъпан, бях пред припадък, но си казах, че ще се държа подобаващо. Поклоних му се и казах:
-Ето ме Господи!
Този израз, го бях запомнил от евангелията и ми изкочи от само себе си.
Той се ухили и ме прегърна през рамо:
-Остави официалностите, мисля че няма смисъл от тях все пак си чел доста за мен и отчасти се познаваме. Нали така? А сега успокой душата си, защото имаме да говорим- Каза той и ми смигна. След което се засмя с глас. Учениците му следяха разговора и се чудеха какво да направят. Той им каза:
-Слушайте и запомнете това, когато аз си ида от тоя свят не веднага, но след време ще настъпи епоха на големи лъжи. Тя ще дойде достта след вас. Вие няма да я видите. Този човек идва от тази епоха трябва да поговоря с него. а на вас каквото е дадено да знаете ще научите, но засега бъдещето не ви е дадено да знаете.
Те се отдръпнаха и поклониха.
-Господи, да не обърках нещо?.-промълвих аз.
-Престани с това Господи наистина, все още не съм станал такъв нали?
-Слушам Исус-казах аз и леко се усмихнах. Беше ми забавно и плашещо аз говорех с Исус и то си говорехме на ти. Това беше откачено. Имаше някаква ирония дори. Аз най-големият скептик говорех с Господ.
-Така е по-добре, ще стоиш заедно със мен и ще наблюдаваш. От теб ще зависи бъдещето развитие на църквата. Виждам, че имаш добро и чисто сърце, но объркано от различните проповедници. Освен това долавям и скептицизъм у теб, това е добре, ще си безпристрастен. Всеки от тях казва истината, но само част от нея. Събрани заедно може би биха говорили пълната истина, но тава е невъзможно, освен ако не го направи подходящия човек. Твоето идване се очакваше, ти няма да бъдеш вписан в евангелията. Поне не в каноничните.-тук той леко се намръщи.
-Не ми харесва тази дума, но както и да е, ще се наложи да убедиш хората сам. Ще ти се даде необходимото дар слово, като на Мойсей. Ти си му далечен роднина, може би тази способност се предава по наследство?-тук той ми намигна.
Поговорихме си това онова и аз останах с него до деня когато се случи предателството му. Исус извика Юда настрани и му каза:
-За да се случи това, което трябва да се случи ти трябва да ме предадеш. Знам, че е тежко за теб.-каза Исус и махна с ръка за да го накара да замълчи.-изслушай ме Юда, направи го, защото така е писано да стане, а имам доверие само на теб. Юда кимна и излезе. Очите му бяха пълни със сълзи. Аз го последвах на растояние така, че да не ме забалежи. Бях закрепил една джаджа за него за да слушам разговорите, които води.  Той отиде при свещенниците и им каза:
-Учителят ми каза, да го предам и аз го правя, елате ще ви заведа при него!
-Пари ще искаш ли.-попитаха те и хвърлиха кесията върху него. Той я пое и я изсипа в шепата си бяха 30 сребърника.
-Задръжте си ги.- и ги хвърли в краката им.-правя го по негова заповед.
-Твоят Равви явно е луд.-ухилиха се те и се наведоха да съберат парите.
-Вие сте лудите, но не ви е дадено да го разберете.-Юда се усмихна, но усмивката му не беше весела.
-Да вървим.-добави той.
Заведе ги в Гетсиманската градина и го посочи с пръст, както бе по закон. Така всъщност Юда го предаде. После всички скочиха срещу него и той отиде в пустинята и там остана, но доколкото научих не се обеси а остана отшелник.  След това Исус го разпънаха. Тук евангелията са точни до момента на възкресението. След което той ми се яви и ми каза някои неща, коита ще ви кажа в послествие, след това се яви и на Мария Магдалена. Тя стана първата говорителка от негово име. Тук в подробности няма да се впускам. Истината е, че всеки може да намери Бог ако го търси достатъчно ревностно. А аз имах късмета и да говоря с него, ако някой иска също да го направи, моята машина е на разположение, но не трябва да се намесва, защото няма да разбере нищо. А и не бих допустнал всеки. Аз отворих вратата, аз съм този който я затваря. Вратата към времето ни е дадена за да узнаем истината и тази истина да ни освободи. Но ако някой се опита да промени нещо или да я използва за користни цели, ще бъде прокълнат навеки. Бог да бъде с вас във вашето пътешествие и се освободете от задръжките, те само спъват развитието по пътя към Божието царство. А Исус е пич и ще си остане такъв за винаги!
                                                                     Един пътешественик във времето благословен от Бога



Тагове:   празници,   назад,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fenris - Хора
21.04.2008 13:19
Този разказ написах по повод Великден! В него не се опитвам да налагам мои виждания и не исказвам мои виждания, просто така ми хрумна така го написах! И Весели празници!
цитирай
2. krotalka - Весеели Празници!
21.04.2008 13:39
Разказа ти е страхотен, чете се с лекота.

Поздрави!
цитирай
3. fenris - благодаря krotalka
21.04.2008 13:46
опитах се да представя мистичната фигура в по земен блясък , дано съм успял!
цитирай
4. verde - Fenris,
21.04.2008 13:53
в тази насока ти препоръчвам книгата "Ключът на Хирам" на Робърт Ломас и Кристофър Найт. Изключително интересна и представяща юдаизма и християнството (а и доста други факти и явления от историята) в много по-различна и реалистична светлина. Поздравления за разказа!
цитирай
5. fenris - verde благодаря ти
21.04.2008 13:57
Вече съм я чел, попадна ми в библиотеката, аз работя в такава! Наистина е интересна! На двамата наскоро излезе още една книга "Машината на Уриел" Става дума за книгата на енох! Интересно четиво!Благодаря за ласкавото мнение!
цитирай
6. essy - Успял си :)
21.04.2008 14:16
Умело преплиташ времето и макар, че разказът е дълбокомислен, засягащ множество въпроси, си го поднесъл с невероятна лекота.
И наистина мистичната фигура е твърде земна, близка до нас.
Поздрав за разказа!
И не се чуди дали си успял.....Успял си !:)
цитирай
7. verde - fenris,
21.04.2008 14:17
и аз ти благодаря, ще потърся тази, която ми спомена. А между другото, сигурно е страхотно да работиш в библиотека! Не знам дали ти плащат добре, но имаш възможността да четеш до насита - страхотно богатство! И най-вече в работно време!!! :))))) Поздрави и лек ден!
цитирай
8. fenris - благодаря колежке
21.04.2008 14:18
радвам се че съм успял! Още набирам самочувствие! НО пък си го харесвам този ми разказ!:) Защото религията целта и не е да отдалечава а да събира а това отдавна не се прави!
цитирай
9. fenris - да verde
21.04.2008 14:20
така си е страхотно богатство е! Лек дени на теб!:)
цитирай
10. nikita6864 - Извод
21.04.2008 15:41
...Иисус е имал щастието да знае какво го чака....но въпреки това не е могъл да да го избегне (дали е било въпрос на избор е спорно!!!) ...Е, щом Божия син не е могъл да избегне съдбата си, какво остава за нас - простосмътните! :))
Мир вам...
.......и поздрави на теб fenris, супер разказ за Великден!! :*
цитирай
11. fenris - nikita6864 благодаря ти
21.04.2008 15:58
ами понякога нещата стават по предопределеност, понякога можеме да избираме, но накрая дали ще сме щастливи от нас зависи! Поздрави и на теб никита и весели празници!
цитирай
12. galinabg - Благодаря ти!
21.04.2008 16:59
Отдавна не съм изпитвала чувството на лекота,свобода и полет на мислите.Невероятно си го написал!
цитирай
13. qbylkovcvqt - :) Хей! Здравей!
21.04.2008 18:39
Определено си напред с материала ;),
аз със Съдбата съм говорила, но не и с Господ още :)

Поздрав!

Всъщност и аз съм си мислила, че не случайно най-добрият му приятел го предава - така е трябвало да стане, на него е имал най-голямо доверие...
цитирай
14. fenris - galinabg благодаря ти за топлите думи
21.04.2008 21:35
чувствам удоволетворение, щом съм пробудил това у теб! Весели празници!
цитирай
15. fenris - qbylkovcvqt
21.04.2008 21:37
всеки може да е напред с материала!:) Колкото до разсъждението , че най-добрият му приятел го предава, права си така е трябвало да стане!
цитирай
16. helios - Чудесен разказ! Поздравления!
21.04.2008 22:25
Весели и светли празници!:)
цитирай
17. fenris - благодаря ти
21.04.2008 22:41
Хелиос весели и на теб!
цитирай
18. cornflower - Евангелие на Иван
22.04.2008 08:08
за разпването на антихриста.
....
цитирай
19. fenris - интересно
22.04.2008 08:42
много интересно! Какво имаш пред вид?
цитирай
20. cornflower - Без да искаш
22.04.2008 09:43
си отишъл и напред във времето, където антихриста чака разпването си. И ще му се случи, но не за слава. Описал си собствената му режисура за мнима Голгота. Много сребърници трябва да е наброил, за да се провъзгласи в Бог.
Това е прелюдията към Второто пришествие.
цитирай
21. fenris - вярно ли?
22.04.2008 09:57
не съм се замислял! А ти от къде си сигурна? За едно аз съм сигурен! Че ако той се опита да изиграе негова голгота, няма да му се отвори пътя! Защото няма да бъде възкресен! Но идеята ми беше друга, да покажа, че бог не е отвлечено понятие а всеки може да има достъп до него по свой начин!
цитирай
22. cornflower - Библията
22.04.2008 13:39
описва точно така края на времената - с нашествието на антихириста. Не е чудно, че твоята "машина на времето" те е открехнала напред.
Иначе разбрах идеята ти - на пръв поглед простичка, но и с претенции да бъде пророческа...
цитирай
23. fenris - сега те разбрах
22.04.2008 13:42
май си права, чел съм библията, но като писах разказа, не се замислях много! Просто следвах усещането!Благодаря ти!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fenris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1845284
Постинги: 321
Коментари: 5882
Гласове: 30773
Спечели и ти от своя блог!