Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
08.12.2007 17:31 - Бар "Среща на силите"
Автор: fenris Категория: Лични дневници   
Прочетен: 946 Коментари: 5 Гласове:
0



Ангелът беше клекнал върху един от столовете и наблюдаваше. Ние също го наблюдавахме. Всичко си му беше наред! Е може би не всичко. Все пак никой от нас не можеше да знае как трябва да изглежда един ангел. Освен това най-странното беше, че всъщност никой от нас не си зададе въпроса:
"Аджеба, какво ще тук един ангел в този обикновен бар?" А бара си беше обикновен. Имаше си маси, столове, дансинг. В който пускаха хубава музика. Редуваше се латино, с денс, ретро, рок и по съвременна музика. Имаше вечер на дамите, когато някои от момичетата се престрашаваха и събличаха. Всяка участничка получаваше награди а победителката взимаше 1000 лева. абе обикновен бар ви казвам. Но днес вече не беше. Ангела влезе през вратата полетя и кацна на единият от столовете. И от тогава ни гледаше. Изучаваше ни както котка изучава интересни екземпляри от семейство мишкови! Имаше си криле с пера и всичко. Тялото му бе мускулестто и силно. Не бе ясно какъв е полът му. Защото на мястото на половите му органи и другите отличавщи двата пола черти нямаше нищо. Абе приличаше на кукла барби-кен. Косата му беше разноцветна, имаше нишки от светло бяло до гарваново черно, като минаваше през всички цветове, които бе възможно да има една нормална коса. Естествено синият, лилавият и други подобни отсъстваха. Очите му също бяха цветни и също така в очният цветов диапазон. Косми освен на главата други нямаше. В един момент си помислихме, че може да е робот. Имаше някакъв известен учен дето бе казал, че най простото обяснение вероятно е правилното. Май беше Окам и тази теза се наричаше Бръсначът на Окам. Друг пък бе казал, че като елиминираш невъзможното остава невероятното. Този друг бе Шерлок Холмс. Обаче и двете тези не ми харесваха на къде водят. Защото тезата която се оформяше не беше приятна. а именно имаше два варианта. Това бе ангелът водещ Армагедон след себе си или бе пратеник на Бога. Второто също не отхвърляше нашият край. Защото едва ли Бог би пратил ангел в бар за да ни каже нещо весело или да си направи майтап. Та ние чакахме нещо да се случи, но нищо не се случваше. ТОва ме изнерви и реших да направя нещо. Сега като се замисля не бих го направил, но тогава бях и по-млад и обстановката ме изнервяше и за това реших да действам. В този момент в бара влетя нещо червено, което също казна на един стол в бара. аз се дръпнах уплашено. В този момент и ангела престана да бездейства и се извърна заставайки в посока на новият посетител. А той бе колоритен дума да няма. Целият бе червен, но това не бе най интересното. Имаше криле и те бяха също червени. Бяха като от кожа. Може би най фрапиращото бе че не изглеждаше като обикновен дявол. Защото както се досещате най-вероятно, новодошлият бе дявол или демон, както още ги наричат. Но той бе също с коса и също така разноцветна като тази на ангела, очите му бяха многоцветни и бе лишен от атрибути, които да регистрират полът му. Сега вече както се бях запътил натам се спрях. Появата на новия посетител направи всички теории на пух и прах. Дори за момент ми мина през ума, че тези са си устроили любовна среща и леко се усмихнах. Но бързо отхвърлих тази теория, те бяха безполови по...Тук наистина ми стана смешно и си прехапах езика да не се изхиля. Двата противника се гледаха изпитателно и в този момент ангела проговори:
-Какво правиш тук?
-Моят щеф ме прати!.-ухили се демона.
-Аз бях пръв, така че не ми се бъркай.-смръщи леко вежди ангела.
-Съжалявам, но имам заповеди.-отново се ухили със сардонична усмивка.
Сигурно си мислите абе какви небивалици ни разправя тоя. Описвам ви го както беше, ако не вярвайте отидете в "Бар Среща на силите" и попитайте там. Името му стана такова след тази среща, преди това беше...абе няма значение. Но за какво по д... Стига вече в този момент обикновените ругатни придобиваха различен смисъл и вече не вършеха работа. Но какво правеха тези двамата тук? И накрая се престраших:
-Извинете господа, обаче какво за...правите тук. От известно време наблюдаваме вашето появяване и се опитваме да изчислим за какво сте дошли, но просто всяка теория отива на пух и прах. И още нещо защо и двамата сте с такива коси? И такива очи? И къде са ти рогата на теб?
Млъкнах и тогава осъзнах, че се бях превърнал в център на вниманието и се зачервих целия. Двамата представители на силите се извърнаха към мен и ме изгледаха преценяващо. Явно до сега човек не ги бе заговарял. Спогледаха се, явно и двамата нямаха инструкции по въпроса и трябваше да реагират според ситуацията. Отговориха в хор:
-Шефът ми нареди!
Усмихнах се, макар че в ситуацията нямаше нищо смешно.
-Това е ясно, но за какво.
Двамата отново се спогледаха и ангела реши да говори:
-Бог по принцип се интересува от човешката еволюция. Има ключови места в живота на хората. Като стадиона, бара, училището, университета, освен църквата, където те се събират за да се забавляват и които променят живота ви без да се усетите. Да дори в университета вие повече се забавлявате отколкото учите. Изпратен бях за да установя защо забавлението играе толкова важна роля в живота ви и коя част от него би трябвало да се счита за грях. Само тук аз се явявам в истинският си вид, моите колеги няма да са толкова екзотични.-тук той се усмихна за пръв път.
Тук се намеси дявола:
-Разбира се аз съм тук да му преча и обърквам, защото ако Бог прецени нещо току виж сме изгубили сума ти души!.-той се ухили.
Сега вече схванах. Абе какво ставаше тук. Дявола и Бога правеха социологическо проучване за това , кои забавления са полезни и кои не. И се опитваха... Единият да намали греховете а другия да ги увеличи. Смешното е че Бог се опитваше да ги намали. Стана ми смешно, явно сме подценили добрият подход на Бог. Но за какво му е да праща пратеници тук? Не можеше ли да прецени отгоре. Или където там беше той? Отворих си устата, но ме изпревариха:
-Разбрах, тогава ще трябва да уточним новите стандарти за грях така ли?-провикна се една от танцьорките на пилона. Още не бе дошло времето за танци, но въпроса бе правилен. Интересно бе какво ще е становището на Бог за еротичните танци.
-Ние само ще наблюдавама а вие просто се забавлявайте, после повярвайте, ще ви кажем всичко. Цялата ситуация беше абсурдна! Защо му беше на Бог да се занимава с глупостите ни? Изобщо всички си бяхме наясно, че еротичните танци, препиването, и прочее бяха грях, защо му трябваше да проучва. Или искаше да ни направи впечатление. Абе тук бръснача на Окам се провали, това нямаше логика. И за това аз зададох въпроса, който измъчваше вероятно всички:
-Добре бе хора всички знаем какво е грях. Каноните няма да се променят, защо си правите труда?
Ангелът ми се ухили:
-Защото когато Бог играе обича да печели. Той се забавлява като прецаква Луцифер.
-А моят шеф също се забавлява като слага крак на Исус Христос.
-С тази разлика, че Бог не гледа да те прецака, когато ти дава възможност.-озъби му се ангела.
-Всичко е въпрос на избор.-отвърна той и двамата изчезнаха. Имах усещането, че са там и ни наблюдават. Скоро дамите излязоха на пилоните и забавленията продължиха както обикновено. Обаче всеки си имаше едно наум и внимаваше. Въпреки това хората се отпуснаха и скоро всичко потече както обикновено. Може би момичетата, може би алкохола напавиха магията, но всички сякаш забравиха за ангела и демона. Само аз си мислих, какво ли щеше да е решението? И дали това щеше да се отрази на живота на останалата част от населението. А и кой щеше да повярва на банда от пияници посещавали бар? Вие вярвате ли? Едва ли, но ако искате посетете Бар Среща на силите и опитайте от атмосферата, може би ще промените мнението си за живота и смърта? Наздраве!


Тагове:   бар,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fenris - Qua bene coepisti, sic bene semper eas
08.12.2007 23:47
Fiat lux!
Maxima debetur puero reverentia (Iuvenalis)
цитирай
2. indiajane - Ама и вие двамата сте като едни извънземни!
09.12.2007 01:12
Стига с тоя латински, де! :)
цитирай
3. fenris - Ами какво да правя?
09.12.2007 09:03
Латниският ми е слабост! :)
цитирай
4. fenris - ====
09.12.2007 14:57
Qualis vir, talis et oratio
цитирай
5. fenris - леле
18.11.2008 14:07
това вече не го знам!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fenris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1834437
Постинги: 321
Коментари: 5882
Гласове: 30773
Спечели и ти от своя блог!