Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
11.01.2011 11:15 - Вие имате чудо
Автор: fenris Категория: Изкуство   
Прочетен: 4670 Коментари: 8 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Имам нужда от чудо. Позната ли ви е тази мисъл?Напоследък на всеки му минава поне веднъж на седмица. Обаче какво е чудо? Чудото за някои е обикновен ден за други. Въпрос на гледна точка.Тя се разхождаше както обикновено по това време на деня.И пресмяташе. За ток, за парно, за вода, за интернет, за кабелна. Накрая и оставаха пари колкото да закърпи месеца. Познати мисли нали? А дори наближаваха празниците. Коледа, Нова година да не говорим за именните дни, как се бяха събрали все в края на годината. Главата и бе на път да се пръсне. Бе благодарна, че има работа, но докога? Фирмата умираше под натиска на икономическата криза и правителството, което не влизаше в положението на никой. Не бе усетила как бе седнала на една пейка в парка незамърсена от снежната буря минала наскоро. Явно някой я бе почистил.Плачеше от безсилие стиснала лицето си с ръце.Сълзите и се процеждаха през пръстите и. Хлиповете и се носеха над замръзналата вечер, но не и пукаше. Знаеше че плача нямаше да помогне, но какво за бога щеше да даде на сина си и дъщеря си за Коледа?Айде съпруга ще разбере, той знае каква е ситуацията. Но как да обясниш на децата, че Дядо Коледа не разнася подаръци, заради икономическата криза и политиката на правителството? Сълзите от разочарованието в детските очи, не беше нещо което би понесла. Риданията и се усилиха. Не бе усетила как някой бе седнал до нея, когато усети побутване. Извърна се рязко. До нея седеше детенце. На около 5-6 годинки. То я гледаше с интерес и леко очудване галеше котката си която удобно лежеше в скута мъркайки. До кракът на детето имаше кученце която тя галеше с другата си ръка. На рамото и бе кацнала синегушка или поне така си помисли тя.Тази гледка я порази до такава степен, че тя зяпна.

-Мога ли да ви помогна?

-Моля?

Беше объркана. Момиченцето, защото поне според гласа детето бе момиченце, и предлагаше помощ?

-Знаете какво е помощ нали?

В погледа на момиченцето се прокраднаха весели нотки. Ситуацията бе абсурдна, но и доста забавна. Тя се засмя.
image

-Ето че вече се усмихвате.

-Това ми помогна благодаря-каза жената.

- Но вие имате нужда от помощ.

Изражението на момичето стана сериозно.Котката отвори очи и я изгледа  подозрително, кучето леко оголи зъби. А синегушката, е тя просто се разцвърча.

Жената леко подскочи.

-Не се страхувайте от тях.Просто не трудно стоят покрай хора със съмнения и отрицателно мислене. Е освен Катрин тя обича да си играе със съмненията и да ги превръща в положителни мисли.-тя посочи котката.

-Моля?

-Котката е надеждата. Кучето е оптимизмът. То не понася песимизмът в никакъв вариант. Казва се Гер. А малкото птиче е мечтата. Така я и наричам.

Жената се опули. Това не можеше да е истина. Върна се години назад. Като малка бе гледала един филм. „Коледна приказка”. Дали? Не, не можеше да бъде.

-Имате ли нужда от помощ?

-Да.

Вече и беше все едно.

-Никога не спирай на се надяваш. Всичко ще е наред, просто прогони лошите мисли.

Тя потупа жената по рамото и стана. Котката скочи от нейният скут в скута на жената и замърка. Жената я погали и Катрин изви гръб от удоволствие. След това се потърка в бузата и и скочи на земята. Кучето се приближи и застана срещу нея и изплези език. Тя машинално го погали по гушата и то се обърна по корем.

-Харесва ви, много рядко го прави това.Бързо го почешете по коремчето.

Жената стана и го направи.След това кучето се изправи усмихна се и застана от другата страна на момиченцето. Птичката излетя и кацна на рамото на жената и зачурулика в ухото и.След като свърши трелите си литна и се върна на рамото на малкото момиченце.

-Те ви заредиха със своята енергия от вас  зависи да я поддържате.Сбогом.

Момиченцето с червеното палтенце се обърна.

-Чакай как се казваш?

-Викай ми Чудесна.

Образът и сякаш се стопи в мъглата. Телефонът и завибрира. Имаше съобщение от непознат номер. Отвори го:

„Вие имате чудо.”

Това беше цялото съобщение.Усмихна се. Телефонът и иззвъня.Търсеха я от работата.

Когато затвори мобилният си телефона вече се усмихваше. Договор който бяха отписали преди три месеца и който щеше да спаси фирмата им. Внезапно бе подписан днес и всички от фирмата получаваха извънредни бонуси за коледа. На смс-а имаше и още нещо намигащо човече. В далечината се чу песен. Песен на птичка. Дали тя отново пееше в някое друго ухо? Чудесна щеше да има много работа тези дни.








Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Аз имам чудо ;)))
11.01.2011 13:58
Аз имам чудо ;)))
цитирай
2. milamam - Да, когато изхвърлиш лошите мисли ...
11.01.2011 14:07
Да, когато изхвърлиш лошите мисли от себе си, към теб се доближават винаги само хубави неща. Само да не го забравя човек това, никога! Тогава има чудеса :)))
Прекрасно разказче! Усмихвам се, защото ме зареди с добра енергия!
Благодаря ти!
цитирай
3. kleopatrasv - Вълшебствата остават скрити в нас, ...
11.01.2011 15:39
Вълшебствата остават скрити в нас, за да посрещаме чудесата по един невероятен начин! Поздравления за чудесния разказ, Фенрис!
цитирай
4. krotalka - Вярвай в чудеса и те се случват!
11.01.2011 17:15
Браво Вълчо!
цитирай
5. fenris - Аз имам чудо ;))) Праволно ръз...
11.01.2011 21:10
karambol5 написа:
Аз имам чудо ;)))

Правилно ръзсъждаваш!:)
цитирай
6. fenris - Да, когато изхвърлиш лошите мисли ...
11.01.2011 21:10
milamam написа:
Да, когато изхвърлиш лошите мисли от себе си, към теб се доближават винаги само хубави неща. Само да не го забравя човек това, никога! Тогава има чудеса :)))
Прекрасно разказче! Усмихвам се, защото ме зареди с добра енергия!
Благодаря ти!

Това беше целта ми!Благодаря ти и аз!
цитирай
7. fenris - Вълшебствата остават скрити в нас, ...
11.01.2011 21:11
kleopatrasv написа:
Вълшебствата остават скрити в нас, за да посрещаме чудесата по един невероятен начин! Поздравления за чудесния разказ, Фенрис!

Благодаря ти!:)
цитирай
8. fenris - Браво Вълчо! Благодаря ти!
11.01.2011 21:11
krotalka написа:
Браво Вълчо!

Благодаря ти!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fenris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1834594
Постинги: 321
Коментари: 5882
Гласове: 30773
Спечели и ти от своя блог!