Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
11.01.2011 10:07 - Обичам ли те?
Автор: fenris Категория: Изкуство   
Прочетен: 4816 Коментари: 1 Гласове:
6



В дни като тези хоата се азмислят за смисъла да се живее в нашата държава. Аз винаги намирам причина да остана тук. Причините са много. Нека ви разкажа една история.

Хората в един момент си задават въпроса „Обича ли ме?” Но колко често задавате този въпрос на половинката си:

-Обичам ли те?

И тя ви отговаря положително?

Защото не е важно какво вие ще си отговорите, вие за себе си знаете отговора, дори когато се заблуждавате.

Жоро вървеше по улицата и се чудеше кого да напсува. Времето ли?Защото мъглата упорите си стоеше и не се махаше.Общината ли?Която не бе почистила улицата както обикновено, въпреки, че бе минала да поиска глоба за това че някои хора не бяха почистили пред блока си и бе обявила навсякъде че улиците са чисти. Или рекламите които го побъркваха с тъпотията си всеки ден.

Жоро беше средностатистически представител на страната си. Имаше жена и малка дъщеричка, тя още нямаше годинка. Беше истинско чудо всичко свързано с нея. Насочи мислите си към нея и главата му се изчисти. Псувните се изпариха от главата му сякаш с магическа пръчка. Малката имаше проблеми, но нищо сериозно. Жоро го притесняваше държавата в която тя трябваше да живее.Качи се в метрото и затвори очи. Не искаше да чува и вижда нищо. Искаше просто да релаксира докато пристигне на последната спирка. Влакчето потегли и той отвори една книжка наскоро подарена му от родителите му. Книгата бе за това как всичко е възможно. Усмихна се на наивността на автора, но прие предизвикателството и се задълбочи в книгата. В книгата ставаше дума за визуализирането. Да си представяш нещата. Жоро изпръхтя презрително. И как да визуализира промяна в държавата си например като тя беше толкова зле. Управляваха ни Бай Ганьовци. Тогава на Жоро му хрумна нещо. Той се представи своята дъщеричка. Обстановката около него изчезна. Той сякаш се озова някъде другаде. Същността му се изпълни с ентусиазъм. Мисълта му потече в следният ред:

„Господи колко възможности. Сляп ли съм бил? Я виж този човек той е страхотен, има такова хубаво яке. И аз искам такова.” В главата му се промъкна мисълта:” Но нямам пари за него”. И тогава се появи друга:”Татко ще намери той винаги намира”. Премигна и отвори очи. Около него имаше тълпа хора някои седяха други стояха а влакчето продължаваше своят път.Къде се бе озовал за момент Жоро? И тогава разбра. Беше мислил с детските мисли на дъщеря си. Но той нямаше татко който да му купи кожено яке. Нали? Продължи да чете и нещата сякаш си дойдоха на мястото. Идеята бе проста наистина, но когато я осъзнаеш. Нещата наистина бяха прости. Няма проблем каза си Жоро. Ще си купа това яке днес. Пристигна на работа преди всички както обикновено. Обичаше да работи без някой да му се бърка. Към обяд дойде новината че ще им дадат пари за дрехи и всеки трябваше да мине до края на деня и да вземе парите. Те бяха точно толкова, колкото беше необходимо за новото му яке. Жоро зяпна.Спомни си думите:
image

-Няма проблем татко има парите.

-Моля.

-А нищо просто мисля на глас.

- Интелигентен човек си ти Жоре.-усмихна се колегата му и продължи с папките си към кабинета си.

-Наистина работи. Това наистина работи.

Жоро започна да строи своя Вселена, без да се съобразява със ситуацията в страната.

В книгата много точно бе посочено не се страхувай да задаваш въпроси и не слагай ограничения на мечтите си. Защото мечтите ни се осъществяват точно толкова колкото ние им позволяваме. Не се страхувай да мечтаеш, не се страхувай да изпълняваш мечтите си, не се страхувай от това че ще раждаш нови мечти.

Жоро се прибра целуна съпругата си и я попита:

-Скъпа обичам ли те?

-Разбира се, в това няма съмнение.

Историята не е нещо особено, но е истина. Едно време аз имах една мисъл. Силата е вътре в нас просто трябва да я открием.Всъщност трябва да я перефразирам. Силата е навсякъде около нас просто трябва да я яхнем.








Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. fenris - ЧНГ
11.01.2011 10:21
С това мое творение ви пожелавам Късметлийска и успешна нова година приятели. И никога не се отказвайте от осъществяването на мечтите ви и от сътворяването на нови.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fenris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1834539
Постинги: 321
Коментари: 5882
Гласове: 30773
Спечели и ти от своя блог!