Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.01.2008 21:28 - Предрешено със сън
Автор: fenris Категория: Изкуство   
Прочетен: 1919 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2008 22:02


 

За едно 4 годишно дете това не означаваше нищо. Все пак тя още не разбираше всичко. Е досещаше се за някои неща, но не винаги това означаваше, че са и ясни. Сънуваше този сън всеки четвъртък. Сякаш наблюдаваше отстрани. Бе доста порастнала. Не можеше да прецени на колко години е. Тя вървеше по пешеходната пътека, когато някакъв моторист се подхлъзна. Знаеше какво е мотор вече, баща и имаше един в гаража. Моторът се завъртя. Човекът отхвръкна на една страна а едното колело се вряза в краката и . Тялото и отхвръкна и тя се строполи на земята. Докато лежеше забеляза нещо синкаво прилично на яйце да излиза малко над коремът и. То постепенно нарасна и се превърна в нейно прозрачно копие, което се издигна към небето. Реши да не пита мама и татко. Веднъж, когато стана на пет годинки се промъкна в хола за да гледа един филм за големи, не и се лягаше, защото днес беше четвъртък във филма един мъж лежеше на земята и една жена наблюдаваше как същото синкаво негово копие се издига към небето и плачеше:

-Моля те Пит не умирай, не сега...

Тя избяга от стаята и се зави презглава. На другия ден попита майка си:

-Мамо, какво значи умирам?

Майка и я изгледа зяпнала. Малката не беше, толкова малка за да не разбере, че мама е доста притеснена какъв отговор да даде.

-Ами виж Кати, това е когато...-тя се намръщи леко и извика:

-Милооо....

-Да миличко, какво има.-това вече беше татко.

-Кати има въпрос. Миличка, кажи на татко, каквото каза на мен.-тя се усмихна леко, като наблюдаваше зяпналата уста на съпруга си.

-Мисля, че може би е време да и отговорим, ти как мислиш?.-попита го тя.

-Ами не знам, толкова е малка, но напоследък, децата всичко разбират рано. А и си казахме, че никога, няма да я лъжем.

-Но дали да не забавим, темпото?

-Това си е един вид лъжа миличко, клинчене с една дума.

-Виж сега Кати, ето какво... - каза баща и. Докато тя наблюдаваше спора на възрастните.

-В един момент човек просто отива на друго място, защото си е свършил работата на земята за този живот и....

-Миличък, теорията за прераждането няма да свърши работа с нея, малко е сложна, за едно петгодишно момиченце, нека аз опитам.-прекъсна го мама. Той кимна и сви рамене.

-Кати, в един момент според списъка на Бог, той взима хората да станат ангели.

Татко се усмихна и кимна.

-Значи като порасна, ще стана ангелче?-попита Кати.

-Да миличка.-казаха двамата в един глас и се разсмяха. Тя кимна сериозно и ги остави.

-Притеснявам се какъв ще е следващият и въпрос...

Кати се качи в стаята си и се приготви за детската градина.

Днес отново бе сънувала този сън, но нещо в отговора на техните не я задоволяваше. Вярно е нейният прозрачен образ отиваше към небето, но...Нарами раницата си и слезе долу.

Не бе споделяла с никой сънят си, бе го възприела , като нещо нормално. Сънят и обаче търпеше развитие. Оформяше се, сякаш търпеше развитие. Вече бе сънувала и предишния ден. Тя празнуваше, рожденият си ден. Танцуваше с някакво момче и го...уфффф това беше гадно. Как можеше тя да прави такива гадни неща. Тортата обаче, не се виждаше никъде. Махна с ръка и отпъди сънят си, не искаше да го мисли. Когато навърши шест тръгна на училище и там научи някои нови неща. Разбра какво е смъртта наистина. Какво значеха думите „умирам“. Тя сподели със своята приятелка, какво са и казали техните. Тя се усмихна:

-Мама каза, че след смъртта няма нищо, просто спираш да те има и другите тъжат за теб. Мама не знаеше какво става след това.-промълви.

Кати се замисли, може би това щеше да и се случи на нея, да изчезне завинаги?

Може би трябваше да помисли да промени бъдещето си? Обаче, как можеш да промениш нещо, което не се е случило? И дали това щеше да и се случи или бяха просто сънища. Не знаеше какво да прави. Отиде да поговори с учителката си. Тя и каза да не се притеснява и че това са глупости. Тя въздъхна и реши да остави нещата така за момента. Мисълта за това, което щеше да и се случи я измъчваше постоянно, някак си бе усетила, че тези сънища не са обикновени а имаха значение. Подсъзнателно това я измъчваше, но нещо я спираше да сподели, защото усещаше, че няма да я вземат на сериозно. Когато навърши седем годинки два дена след това сънува отново същия сън, но този път видя тортата. На нея бе изписана цифрата седемнадесет. Попита майка си в кой ден е родена и тя каза четвъртък. Хрумна и една идея и тя реши да провери. Направи проучване в Интернет и установи, че след десет години рожденият и ден се пада в сряда. Нещата се връзваха, но какво можеше да направи? Имаше десет години да планира. Реши да не преминава през улици този ден. Следващият четвъртък, сънува как една висулка се откъртва и пробива гърбът и. Опита като остане в къщи. Хвана я ток. Винаги по едно и също време се случваше инцидент. Реши да си представи , че е в часовник и е останала у дома и само лежи. В един часа и тридесет и две минути мазилката отгоре се напука и някаква тръба проби тавана и проби гръдният и кош. Вече знаеше кога ще и се случи, но не виждаше как ще го спре. Когато стана на девет годинки се влюби за пръв път и тогава сподели с момчето това, което и се случваше и той я изостави. Това я накара да се затвори в себе си и всички започнаха да я мислят за различна. Тя бе изолирана. На дванадесет годинки започна да чете окултна литература. Имаше достатъчно време, защото нямаше приятели. Книгите станаха единствените и приятели. Взе си карти таро и установи, че борави с тях перфектно. Можеше да гледа без никакъв проблем идваше и от вътре. Така отново намери приятели, но те по -скоро бяха клиенти. Когато гледаше на себе си винаги излизаше картата с номер тринадесет обърната надолу, когато се отнасяше за бъдещето и. Прочете хиляди книги дори може би повече, но отговор нямаше. Реши да потърси специалист, отиде при гледачка. Довери се на инстинкта си и отиде при най-малко посещаваната такава. Беше събрала от джобните си защото не ги харчеше за детски дискотеки и висене в кафенетата. Бе пораснала твърде рано. Когато седна и и предложи парите жената каза:

-Остави ги тук.-посочи и една купичка със странни орнаменти. Кати кимна и попита:

-Искам да знам, кога ще умра.

Гадателката я изгледа странно като впи зелените си очи в нея.

-Защо?Обикновено момичетата на твоята възраст питат, кога ще се влюбят, кога ще срещнат любовта на живота си, кога ще загубят девствеността си, дори. Защо този въпрос?

Кати и обясни. Гадателката се замисли и потрепери. Червената и коса блестеше на светлината на свеща, стояща от ляво. Беше тъмничко, прозорците бяха покрити от тежки сини драперии.

-Сънувала си значи и сънят се е развивал. Кога спря да се развива?

-Още не е. Последният път сънувах как приятелят ми се затичва към мен.

-Разбирам, но да започваме.-промълви тя и започна да меша картите. Даде на Кати да ги разцепи. Започна да ги реди в келтски кръст. Тази подредба бе позната вече на Кати и тя изчака жената да свърши. Първата карта бе Асо мечове обърната:

-Означава, че смъртта те привлича и ти търсиш отговорът и, нейният отговор.

Втората карта беше Колесницата :

-Имаш силна воля и не се чувстваш притеснена от това , което става с теб. Силна си. Усещам силата ти.

Следваше Майка на мечовете обърната:

-Ти си силно интелигентна и преждевременно развита, но неразбрана, това ти носи миналото. Никой не те разбира. Това не ме учудва обаче..-тя замълча за малко.

Следваше Майка на чашите изправена:

-Някой те обича и още те обича.-тя се усмихна

Кати се замисли, кой ли беше и тогава и проблясна, едно момче, което постоянно я гледаше, но не я заговаряше, май се казваше Максим, не помнеше.

Кати престана да слуша за малко, когато чу:

-...осмата карта е Мултивселена обърната, което значи...

-Преследвана съм от демони, които ме объркват , направена ми е магия...-прекъсна я Кати.

-Виждам, че разбираш от тези неща. И знаеш много за това. Защо дойде при мен?

-Защото не разбирам как да се справя!-силно въздъхна тя.

-Добре да видим деветата карта.-жената я обърна.

-Осмица чаши.-гадателката я погледна и продължи:

-Отказала си се да се бориш така ли е?

-Да.-промълви Кати.

-Време е да разберем, отговора на въпроса ти.-бавно обърна последната карта гадателката.Беше Смърт обърната надолу. Но под нея се криеше още една карта. Тя обърна и нея беше изправен магьосник.

-Това ми се случва за първи път.-промълви гадателката

-Смърт и катастрофа, но Магьосникът означава силна личност, която владее изкуството на промяната, не си ти.

Жената се замисли и накрая проговори:

-Ще умреш на другият ден след като навършиш седемнадесет, но въпреки това, нещо не е ясно, не разбирам, какво точно ще се случи. Задръж парите девойко, не ги искам, не можах да видя нещата точно.

Минаха много години, Кати преживя първото си сексуално преживяване на шестнадесет, но след това не продължи с това момче. Една седмица преди фаталният ден се запозна с Максим официално и започнаха връзка, беше и приятно с него и мислеше , че се влюбва. Направиха, го след партито на рожденият и ден, скромно, с няколко негови приятели, защото тя нямаше такива. Беше вълшебно и тя се каза, че вече, няма за какво да съжалява. След посещението при гадателката сънят не се бе променил повече и тя не се опита да го промени. На другият ден излезе и тръгна да пресича пешеходната пътека. Чувстваше се освободена. Бе споделила всичко с Максим и той я бе приел каквато е. Когато пресичаше усети спирачки и зачака сблъсъка, който не закъсня. Мотористът стана и се затича към нея. А тя наблюдаваше тялото си отгоре. В този момент притича Максим и започна да и прави изкуствено дишане. Тя се чувстваше леко и много и харесваше бялата светлина, която осветяваше небето и тя тръгна към нея. Тогава го чу:

-Няма да те пусна да си тръгнеш сега, когато те чувствам, част от мен.- каза той и допря устни към нейните. Тя усети силно дръпване и се насочи отново надолу. Максим сякаш я всмукваше към себе си. Тогава сякаш видя живота си на лента и нещо отново почна да я дърпа нагоре. Видя и кой бе направил магията на семейството и и най-вече на нея. Една от нейните баби. Тя вече си бе тръгнала от този свят, но никога не бе харесвала баща и. После видя как Максим я бе обичал през цялото време и отново се насочи надолу. Усети силно всмукване и тя се озова в тялото му. Засмя се и смехът излезе от устата му. Той се завъртя около оста си и се подхлъзна. През очите му тя видя зяпачите наоколо. Той се наведе и я целуна отново. Тогава усети някакъв странен гъдел в устните си и усети крайниците си. Закашля се и видя как любовта на живота и се усмихва. Закащля се и промълви:

-Ти си моят Магьосник.










Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ...
25.01.2008 22:06
him... преди се радвах на други разкази а сега на твоите, винаги са завладяващи. мисля обаче, че също много добре би ти се получил и един пост в раздел музика :) направо съм убедена. моля те не спирай, даже може и по начестичко да постваш....
цитирай
2. hristam - Аха,
25.01.2008 22:19
магията на любовта е най-силна!
А ти овладяваш магията на словото все повече,или пък...тя тебе те е завладяла?!Няма значение,важното са добрите резултати,разказвачо!;)
:)))
цитирай
3. fenris - до viketoriq
27.01.2008 22:08
Благодаря ти, това значи доста за мен, когато ме посети музата пускам винаги, и усещам че скоро ще има още!;) Може да пустна и в музика!
цитирай
4. fenris - hristam
27.01.2008 22:10
аз съм влюбен в музата и тя ми отвръща с идеи! Благодаря ти!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fenris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1846051
Постинги: 321
Коментари: 5882
Гласове: 30773
Спечели и ти от своя блог!